bij pagina 4

Bevoogdend

Is het stuitende bemoeizucht om andermans e-mail te behandelen? Moeten we het eufemistisch met "bevoogdend" aanduiden? Was de wonderlijke bemoeizucht met de correspondentie tussen Fokke en zijn dochter Debbie al behoorlijk geschift, daar gaat een nog veel geschiftere geschiedenis aan vooraf:

 

Nadat ze Truus uit Fokke's klauwen had gered, vond Helle opeens een nieuwe taak. Zij was ervan overtuigd dat er nog meer kinderen moesten worden gered uit Fokke's martelwerkplaats. Haar queeste. richtte zich daarom vervolgens op Fokke's andere dochter.

 

Vanaf 2002 tot ver daarna heeft ze zich met succes ingespannen om Debbie ook van haar vader weg te houden. Redden was haar passie! Klaarblijkelijk was onderdeel van dat reddingsprogramma, dat een aan Debbie gerichte e-mail door Helle moest worden ingekeken. En vervolgens zonder enige gêne beantwoord. Waar die Debbie toch zin in heeft…

 

Debbie

Die Debbie is namelijk een kind van Fokke uit een eerder huwelijk. Voor de Bühne legt Helle graag uit dat ze dat beklagenswaardig kind te hulp is geschoten. Haar bemoeizuchtige acties wist Helle op die manier te rechtvaardigen.

 

SlechtAls gevolg van haar continue karaktermoord op Fokke, was er een hardnekkig beeld ontstaan van een slechte, gestoorde vader. Dat was natuurlijk heel slim van Helle. Na verloop van tijd was namelijk alles en iedereen gewend aan dat door haar geschapen, slechte imago. Hij moest wel slecht zijn voor alle kinderen! Als je constant met zo'n negatief beeld van Fokke wordt geconfronteerd, wordt het vanzelf waar!

 

Pseudo-psychoanalyses

Helle zorgde er bovendien voor, dat de aandacht voor Fokke's slechtheid niet verslapte. Daartoe rispte ze met een zekere regelmaat een van haar plotseling opwellende, ridicule pseudo-psychoanalyses op.

 

Daarbij liet zij geen spaan heel van Fokke. Best wel knap voor iemand met het diploma middelbare akte A voor Nederlands, nog wel behaald bij de roemruchte Leidse Onderwijs Instellingen (LOI). Zoals u weePsychogeleutert is dat het instituut bij uitstek om inzicht in de menselijke geest te krijgen… Ofschoon Helle ook betrouwbare informatie uit diverse damesbladen haalde. Oprah kon wat van haar leren!

 

Een belangrijk ingrediënt voor haar gotspes werd gevormd door Helleaanse logica. Zo deed zij het voorkomen, dat het de normaalste zaak van de wereld was om zichzelf tussen een vader en zijn kinderen te plaatsen. In haar optiek "deed ze dat allemaal voor de kinderen"... Dat is een soort van toverformule. Tevens een vrijbrief om de meest er liederlijke dingen uit te halen.

 

Debbie helpen

 

Inzake die zogenaamde behulpzaamheid dient u wat kleine details te weten:

 

Debbie had allereerst al de beste moeder van de wereld. Dat was namelijk haar eigen moeder, bij wie zij opgroeide in een liefdevolle en evenwichtige omgeving. Althans, zo luidden de blijmoedige berichten, die wij maar gewoon citeren. Aan wel betrouwbare en goede vaders had Debbie ook al geen gebrek. Zij kon thuis, althans in de diverse wisselende huizen, eventueel een blik vaders open trekken. Haar moeder scoorde in die tijd namelijk levenspartner Nr. 10.

 

Houdt deze boeiende gedachten vast! Want we zullen aanstonds zien wat de mate van beklagenswaardigheid bij het kind Debbie eigenlijk wel is…

 

Hoe die wonderbaarlijke reddingsdrang van Helle in elkaar steekt en hoe er zo´n "geannexeerd kind" in wordt betrokken, doen we op pagina 5 uit de doeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe oud is Debbie?

 

Ouwetje

 

 

 

 

 

 

 

 

OF

 

Baby