bij pagina 9

Voorbereiding

Een deel van de voorbereiding op zijn operatie was het onderbrengen van zijn honden in een dierenpension. Het was hem duidelijk, dat - ondanks al lang van tevoren gemaakte afspraken - het twijfelachtig was of Helle en Truus zijn dieren zouden verzorgen als hij in het ziekenhuis was. Die zeldzame ene keer, dat hun hulp was geboden ging er gezellig een dagje met haar moeder na de kerstmarkt in Duitsland. Fokke's hondjes liet ze verrekken.

 

Lui

En Truus was niet van de bank of te branden om vijf minuutjes te fietsen naar het huis van haar vader. Ook met haar waren afspraken gemaakt voor de verzorging van Fokke's honden. Hij had trouwens ook nog twee katten, maar daar hoefden de dames helemaal niets voor te doen. Die wachtten geduldig op de terugkomst van de baas.

 

Er werden om de dieren onder te brengen drie dagen uitgekozen: een dag voor de operatie, de dag van de operatie en een dag na de operatie. Op die manier hoefde hij Truus en Helle nauwelijks te belasten. Deze oplossing van onderbrengen in een pension prefereerde Fokke na de treurige ervaring met het dagje Amsterdam. De dames hadden gedemonstreerd wat afspraken en beloften waard waren.

 

Nieuwe afspraak

Maar een mens moet toch wat. Vertrouwend op het goede in de mens, maakte Fokke nieuwe afspraken met de dames over het vervolg in deze situatie:

 

Zodra de hondjes terug waren, zou hij de nodige ondersteuning krijgen van Truus en Helle. Gezien zijn ervaringen van zeven jaar eerder was te verwachten dat hij in het begin sterke beperkingen zou hebben met de mobiliteit. Na de eerdere operatie aan zijn linkerknie moest hij drie maanden intensieve fysiotherapie ondergaan volgens de methode van "medische fitness". Dat betekende dat er iedere ochtend Spartaans werd getraind voordat hij weer enigszins lopen.

 

Hoe dat met die mooie afspraken verrassend uitpakt, is te zien op pagina 10.

Lijn

 

Afspraken